Kezdődik, kezdődik!

filmek&sorozatok tárháza

Megjelent Nasiimov első nagylemeze, a Habibi
Az album igazi műfajkeveréknek számít a szcénában.

Szeptember 16-án, azaz pénteken, elérhetővé vált Nasiimov első nagylemeze, a „Habibi”. Az „ibbiacademy” keretei közt debütált előadó egyébként már korábban, a „Golyóálló” című kisalbumával is eloszlatott bennem minden kételyt azzal kapcsolatosan, hogy neki bizony itt a helye a magyar trapszcénában. Ebből adódóan pedig rengeteg hallgató, köztük én is, lelkesen várta a „Habibi” megjelenését, és ami azt illeti, én személy szerint nagyon kellemesen csalódtam.

Az „ibbiacademy” égisze alatt készült album - annak ellenére, hogy hivatalosan egy nagylemez - csupán 30 percet ölel fel, összesen 10 szám található rajta, melyből stílusosan, fele-fele arányban 5 solo, illetve 5 közreműködés hallható. A közreműködők között fellelhető minden nagyobb, jelenleg is nagy hírnévnek örvendő artist a hazai trap világából, név szerint ercsé, Valter (ibbigang), Yung Marbi, gyuris, valamint Kisé.

Nasiimov - Habibi Lyrics and Tracklist | Genius

A „Habibi” igazi műfajkeveréknek számít hazai téren, ugyanis a klasszikus, veretős traptől kezdve, a nyári hangulatot visszaadó, kellemes popon át, egészen a legdurvább rage-ig, vagyis gyakorlatilag szinte minden, ami most fénykorát éli, hallható az albumon. Természetesen az összes track egytől-egyig nagyot üt, legyen szó akár egy solo, akár egy featuring számról, azonban egyértelműen érződik, hogy ez az album - valamilyen szinten - kísérleti jelleggel készült. Ugyanis az addig rendben van, hogy Nasii próbál változatos lenni, amivel nincs is semmi baj, sőt, kifejezetten jó hallani a különbözőbbnél különbözőbb műfajokat egy előadótól, de pont ugyanebből adódóan is, nem áll annyira össze, nem érződik egésznek a Habibi. Érdemesebb lett volna inkább egy-két, nagyon maximum három stílust kiválasztani, és akkor például, csak úgy, mint az előadóknál, fele-fele arányban elosztani a műfajokat, ugyanis ez így előbb érződik mixtape-nek, mint egy nagylemeznek. Mindettől eltekintve mindenképpen értékelendő, hogy Nasiimov mert egyet lépni, és kipróbálni magát egyszerre több stílusban is.

Nasiimov (@anasiimov90) / Twitter

Szóval összességében a „Habibi” egy szuper kísérleti projekt lett, az alapok, a keverés, vagyis a hangzás most is hibátlan, a szövegek odavernek, illetve nem utolsó sorban az előadók is nagyszerűen működnek. Éppen ezért minden trapkedvelő arcnak ajánlom ezt az albumot, és ha esetleg élőben is szívesen meghallgatnád őt, irány az Akvárium Klub október 10-én, ugyanis akkor esedékes a „Habibi” lemezbemutató.

(Nem kért fel sem az OTL, sem az Akvárium, hogy ezt így a végén hozzátegyem, csak jó fej akartam lenni. :D)

Ha tetszett ez a bemutató, ajánló, dobj egy like-ot, kövesd a blogot, valamint írd le kommentben, hogy te mit gonoldolsz az albumról!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdodikkezdodikfs.blog.hu/api/trackback/id/tr3817933139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása